Саакашвілі відмовляється від примусового годування і медичної підтримки - Денісова
Категорія
Політика
Дата публікації

Саакашвілі відмовляється від примусового годування і медичної підтримки - Денісова

Саакашвілі відмовляється від примусового годування і медичної підтримки - Денісова
Джерело:  online.ua

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова відвідала у в'язниці в місті Руставі експрезидента Грузії, українського політика Міхеїла Саакашвілі. Про це вона повідомила у соцмережах та провела брифінг для журналістів.

Джерело: брифінг Денісової.

«Відвідала у пенітенціарній установі №12 міста Руставі (Грузія) громадянина України, голову Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеїла Саакашвілі»,, – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що Саакашвілі голодує у в’язниці 27-й день, з дня його затримання.

"Саакашвілі каже, що "Моє життя під питанням сьогодні". Він вважає себе в'язнем Путіна. І каже, що найбільше не хоче погано зробити Україні і допустити кровопролиття у Грузії”, - поділилася з журналістами Денісова після зустрічі з Саакашвілі.

Також вона зазначила, що політик відмовляється переїжджати до тюремної лікарні, яка є у колонії №18. Він вважає, що склад ув'язнених, який відбуває покарання у цій колонії, небезпечний для нього.

Омбудсмен заявила, що звертатиметься з урахуванням того, що укладений договір спеціальної пенітенціарної служби Міністерства юстиції Грузії з таким медичним центром, як "Віван меді", щоб перевезли у разі потреби Саакашвілі саме в цей приватний центр для надання медичної допомоги.

Саакашвілі відмовляється від медичної допомоги 

Омбудсмен також повідомила, що Саакашвілі висловився однозначно проти примусового годування і на цьому наполягатиме, незважаючи на те, що через голодування будь-якої миті може настати кризовий стан.

Вона розповіла, що у в'язниці Саакашвілі роблять аналізи. Також у Грузію прибув український лікар, і Денісова сподівається, що його допустять до Саакашвілі у середу чи четвер.

За словами Денісової, у колонії чергує реанімаційна бригада, яка може зробити переливання крові чи масаж серця, але відновити життєво важливі органи вона не зможе і довезти Саакашвілі до лікарні теж не зможе.

Також вона заявила, що політик хоче особисто представляти свої інтереси у суді, але його процесуальні права порушуються.

Згодом Денісова написала, що Саакашвілі відмовився від будь-якої медичної підтримки. У випадку погіршення стану здоров'я політика, омбудсмен просить невідкладно відреагувати та надати професійну медичну підтримку у цивільному медичному закладі.

Нагадаємо, у Саакашвілі 22 жовтня настільки погіршився стан здоров’я, що йому знадобилося провести переливання крові.

Повернення Саакашвілі в Грузію

Нагадаємо, 1 жовтня Саакашвілі заявив, що повернувся до Грузії. Експрезидента затримали в Тбілісі та ув’язнили. Саакашвілі оголосив голодування, але в Грузії кажуть, що ніколи його не помилують.

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україна на всіх рівнях буде підіймати питання про повернення Саакашвілі.

Водночас прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що Саакашвілі проведе у в’язниці як мінімум 6 років і лиш тоді зможе повернутися в Україну.

Читайте також:

  • У мережу злили нове відео затримання Саакашвілі в Грузії.

  • Саакашвілі оголосив голодування "до кінця життя".

  • Президентка Грузії прокоментувала можливість помилування Саакашвілі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?