Саакашвілі зробив гучну заяву щодо росіянина і теракту в Стамбулі
Категорія
Україна
Дата публікації

Саакашвілі зробив гучну заяву щодо росіянина і теракту в Стамбулі

Саакашвілі зробив гучну заяву щодо росіянина і теракту в Стамбулі

Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявив, що за часів його президентства  організатор теракту в Стамбулі чеченець Ахмед Чатаєв  був заарештований в ході контртерористичної операції в Грузії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook одеського губернатора.
"Російський громадянин Ахмед Чатаєв, як повідомляється, є головним організатором теракту в Стамбульському аеропорту. Він був заарештований моїм урядом в Грузії під час контртерористичної операції на чолі з генералом Георгієм Лордкіпанідзе, який на даний момент є головою поліції Одеси. Троє співробітників наших сил безпеки загинули в тій операції", - написав політик.
За словами Саакашвілі, після зміни уряду Грузії в 2012 році Чатаєв був звільнений і оголошений політичним в'язнем.
"Після зміни уряду в 2012 році, новий грузинський уряд на чолі з російським олігархом Іванішвілі відразу ж звільнив Чатаєва, оскільки багато хто з нових урядових лідерів проголосив його політичним в'язнем. Я все ще був президентом і рішуче заперечував проти його звільнення, але вирок був скасований прокуратурою. Зараз він перебуває на волі після того, як нібито вбив так багато невинних людей. Мій 10-річний син подорожував через цей термінал напередодні нападу, тому я відчуваю повну солідарність з родичами жертв безжального вбивства. Чи відчуває уряд Грузії те ж саме?", - зазначив глава Одеської ОДА.
Нагадаємо,  28 червня на аеропорт імені Ататюрка в Стамбулі була здійснена терористична атака: в результаті серії вибухів зі стріляниною загинули 44 людини, ще 40 людей потрапили в реанімацію.
Серед  жертв теракту виявилася одна українка, ще троє громадян України отримали поранення різного ступеня тяжкості.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?