Сакварелідзе розповів про переслідування своїх людей: опубліковано фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Сакварелідзе розповів про переслідування своїх людей: опубліковано фото

Сакварелідзе розповів про переслідування своїх людей: опубліковано фото
Джерело:  online.ua

Колишній заступник голови ГПУ Давид Сакварелідзе розповів

про розмову з прокурором Дмитром Сусом, який виконував замовлення проти нього.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку Сакварелідзе в Facebook.


"Тільки-но мені дзвонив заступник начальника створеного нещодавно в ГПУ департаменту, який займається відверто замовними справами, в тому числі і проти моєї команди - «шановний» пан Сус. Він запросив мене в п'ятницю на допит у справі про "зникнення" 2 млн американських доларів. Цей самий Сус кілька днів тому під загрозою пред'явлення підозр, маючи на руках дозвіл на проведення обшуків, шантажував працівників Генеральної інспекції і схиляв їх до «співпраці», щоб отримати помилкові свідчення, які згодом мали бути використані на брифінгу з метою дискредитації мене і нашої команди", - пише Сакварелідзе.


"Я запропонував йому прислати мені офіційне повідомлення із зазначенням інформації про провадження, дату і час проведення допиту. Я без проблем прийду на допит і допоможу слідству, а також чітко поясню, як саме працює міжнародна технічна допомога в тому випадку, коли є довіра до державних інститутів країни. На жаль, до тих пір, поки ідеологія ГПУ буде глибоко «шокінською», беззаконню не буде кінця", - додав він.


"Я не сумніваюся, що Сус записував нашу телефонну розмову, в якій я дав йому чітко зрозуміти, що він замість того, щоб займатися реальною роботою, здійснює по суті кримінальні злочини, шантажуючи і тероризуючи ідеалістів, які займалися справою «діамантових прокурорів»", - написав еск-заступник голови ГПУ.


"У відповідь Сус заявив, що просто робить свою роботу. В цьому і полягає вся трагедія теперішньої «прокурорської етики», яку я, як ви знаєте, "посмів порушити". Я сказав йому, що життя дуже мінливе, і порадив безпідставно не переслідувати наших хлопців. Цією справою, до речі, вже займається НАБУ. Я сподіваюся, що всі ці незаконні дії не залишаться без відповідного реагування", - розповів Давид.


"Для того, щоб знову ж з громадянської позиції допомогти Україні максимально безболісно вийти з досить скандальної ситуації, пов'язаної з можливими допитами послів іноземних держав такими, як пан Сус, я, безумовно, готовий дати будь-які необхідні роз'яснення про роботу донорських організацій. До речі, я також вимагатиму, щоб мій допит був записаний на відео", - повідомив він.



Нагадаємо,

президент Петро Порошенко має намір говорити з новим генпрокурором про відновлення екс-заступника глави ГПУ, якого Віктор Шокін звільнив 29 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?