Сакварелідзе розповів, як його обізвав Шокін
Категорія
Україна
Дата публікації

Сакварелідзе розповів, як його обізвав Шокін

Сакварелідзе розповів, як його обізвав Шокін
Джерело:  apostrophe.ua

Екс-заступник Генпрокурора і колишній прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе розповів про те, що встиг зробити за час роботи в Одеській області, і як про нього висловлювався екс-Генпрокурор Віктор Шокін.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю екс-прокурора Одеської області Апострофу.
За словами Сакварелідзе, всього за п'ять місяців роботи в Одеській області вдалося підняти "дуже резонансні справи всеукраїнського масштабу: ОПЗ, крадіжка нафтопродуктів Курченком, справи, пов'язані з місцевою мафією, незаконною приватизацією".
"Ми відкрили ряд проваджень проти кількох мерів за корупційні та земельні схеми, щодо Привозу також були відкриті справи, почали розслідування по різних фірмах і компаніях. Тобто це підтверджує, що навіть в таких умовах прокуратура могла якось нормально працювати, без "кришування" і корупції", - розповів екс-прокурор Одеської області.
Як розповів Давид Сакварелідзе, коли він зійшов на пост, то одразу ж заявив, що не стане займатися "кришуванням" і контрабандою, а навпаки направить свою діяльність на закриття "контрабандних щілин".
"Жодного бізнесмена, який би потрапив під рекет або рейдерство, за п'ять-шість останніх місяців в Одесі ви не знайдете", - заявив він.
Єдиного, чого, як вважає екс-заступник Генпрокурора України, він не встиг зробити, так це довести антикорупційні справи до кінця.
"Якщо до цього Шокін скаржився президенту, що він призначив йому в заступники якогось "божевільного грузина", якого той не може контролювати, то зараз вже до нього ходили інші товариші з числа чиновників, однопартійців або підприємців, які говорили, що в Одесі їм знову "заважають ці грузини". Тому було прийнято таке принципове рішення "позбутися їх"", - розповів Давид Сакварелідзе.
Також він додав, що багато людей вірили в те, що йому і його команді вдасться щось змінити, і йому "дуже шкода, що у всіх цих людей просто вбили віру і надію на ці зміни. Знадобиться дуже багато часу, щоб знову досягти такої довіри".
"Я навіть говорю зараз не про себе, а про тих людей, які залишилися в системі (прокуратури) і яких зараз видавлюють за те, що вони намагаються ще щось змінити. Саме по собі звільнення не так важливо, як віра людей всередині системи, які готові були змінюватися", - резюмував екс-прокурор Одеської області.
Як повідомляв ONLINE.UA, за словами Давида Сакварелідзе, Віктор Шокін і його заступники координували свою діяльність суворо під керівництвом президента України Петра Порошенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?