Саміт ЄС підтримав створення механізму реєстрації завданих Україні збитків від РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Саміт ЄС підтримав створення механізму реєстрації завданих Україні збитків від РФ

Саміт ЄС підтримав створення механізму реєстрації завданих Україні збитків від РФ
Джерело:  online.ua

Рада Європи підтримала рішення створити міжнародний механізм для реєстрації збитків, яких Росія завдала Україні під час війни.

Джерело: Європейська рада

Євросоюз є прихильником відновлення України

У документі вказується, що Європейський Союз залишається відданим підтримці відновлення та реконструкції України у координації з міжнародними партнерами.

У цьому контексті Європейська рада підтверджує повну підтримку ЄС створення міжнародного механізму для реєстрації збитків, завданих Росією, - йдеться у висновках.

В ЄС також заявили, що разом з партнерами активізують роботу з використання заморожених та іммобілізованих активів Росії для відновлення України та з метою відшкодування збитків, відповідно до законодавства ЄС та міжнародного права.

Депортація дітей з України повністю виправдовує ордер МКС на арешт Путіна

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що депортація дітей з України є воєнним злочином, тому ордер на арешт МКС президента Росії Володимира Путіна повністю виправданий.

Є одна тема, яка є особливо важливою для мене - це тема викрадених українських дітей. Це жахливе нагадування про найтемніші часи нашої історії. Депортувати дітей – це воєнний злочин. Ми знаємо сьогодні, принаймні, про 16 200 дітей, які буди депортовані, і лише 300 наразі повернулися назад, - додала фон дер Ляєн.

За словами фон дер Ляєн, вона запускає відповідну ініціативу спільно з Україною та прем’єр-міністром Польщі Маріушем Моравецьким.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?