"Самопоміч" рекомендує своєму секретарю міськради Дніпра добровільно піти з посади і скласти мандат
Категорія
Політика
Дата публікації

"Самопоміч" рекомендує своєму секретарю міськради Дніпра добровільно піти з посади і скласти мандат

"Самопоміч" рекомендує своєму секретарю міськради Дніпра добровільно піти з посади і скласти мандат
Джерело:  Самодопомога

Партія «Самопоміч» виступила із заявою, в якій рекомендує В'ячеславу Мішалову, секретарю Дніпровської міської ради та члену фракції «Самопоміч», і Артему Хмельнікову, голові фракції «Самопоміч» та голові бюджетної комісії Дніпровського міської ради, добровільно скласти депутатські мандати.


Про це йдеться в  офіційному повідомленні партії.


Як повідомляється, це рішення прийнято Виконавчим комітетом 30 березня за результатами висновків робочої групи, яка вивчала поширену інформацію про можливі корупційні дії В'ячеслава Мішалова і бездіяльність в такій ситуації Артема Хмельнікова.


Робоча група перевіряла діяльність міської партії і фракції щодо того, чи відповідають їхні дії принципам партії, її Статуту, Меморандуму кандидата в депутати місцевої ради. За результатами висновків робочої групи, яку очолювала Оксана Сироїд, віце-спікер ВРУ, Виконавчий комітет прийняв рішення:


- Рекомендувати депутатам Дніпровського міської ради від «Об'єднання «Самопоміч» В'ячеславу Мішалову і Артему Хмельнікову добровільно скласти мандат депутата Дніпровської міської ради.


- Рекомендувати депутатської фракції Об'єднання «Самопоміч» Дніпровського міської ради розглянути питання про виключення В'ячеслава Мішалова і Артема Хмельнікова зі складу фракції і звернутися до Дніпровського міського голови з відкликання В'ячеслава Мішалова з посади Секретаря Дніпровського міської ради та Артема Хмельнікова з посади голови бюджетної комісії Дніпровської міської ради .


- виключити Артема Хмельнікова з членів політичної партії «Об'єднання «Самопоміч» на підставі висновків Контрольної комісії Політичної партії «Об'єднання «Самопоміч», що тягне за собою припинення його повноважень Голови Дніпровської міської організації Політичної партії «Об'єднання «Самопоміч».


Обов'язки Голови Дніпровської міської організації Політичної партії «Об'єднання «Самопоміч» до моменту обрання нового Голови покладено на Толстих Андрія Володимировича.


Нагадаємо, два тижні тому Голова виконавчого комітету «Самопочі», народний депутат Олег Лаврик, направив звернення до голови НАБУ з проханням перевірити оприлюднену в ЗМІ інформацію про зловживання службовим становищем в особистих інтересах та інтересах членів своєї сім'ї секретарем Дніпровської міської ради В'ячеславом Мішаловим.


Нагадаємо, після того як В'ячеслав Мішалов був обраний за списками партії "Самопоміч" до міської ради, а в березні 2016 зайняв крісло секретаря міської ради, компанії його батька стали регулярно отримувати багатомільйонні підряди від міста.


У період з березня по листопад 2016 компанії, що мають відношення до Дмитра Мішалова - батька секретаря міської ради, виграли  тендери в цілому на 466 млн гривень.  Зокрема, в листопаді 2016 за результатами тендеру місто замовило ТОВ "Завод" Майстер-Профі "  капітальний ремонт Центрального моста через річку Дніпро за 177,79 млн грн. Серед всіх тендерних заявок пропозиція фірми Мішалова-старшого була однією з найдорожчих, проте, саме вона виявилася найбільш привабливою для міста.


Крім фірм Дмитра Мішалова, бюджетні гроші отримують і структури самого секретаря міської ради. За даними "Наші гроші", фірми В'ячеслава Мішалова отримали понад 40 млн гривень  за проведення мережі Інтернет в міські школи  і за розробку системи, яка повинна  підвищити прозорість міської влади перед містянами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?