Санкції проти нардепів: МЗС пояснило, як вплинуло на відносини з США
Категорія
Політика
Дата публікації

Санкції проти нардепів: МЗС пояснило, як вплинуло на відносини з США

Санкції проти нардепів: МЗС пояснило, як вплинуло на відносини з США
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ вважають, нові американські санкції проти окремих держслужбовців України не вплинуть на відносини між Києвом та Вашингтоном. Міністр Дмитро Кулеба спростував напруженість між країнами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ дипломата.

За його словами, Україна як держава не втручалася у політичні процеси у країні за Атлантикою.

"Щодо якогось напруження у двосторонніх відносинах, то ні, ми його не відчуваємо. Тому що немає жодних підстав стверджувати, що Україна як держава втручалася у внутрішні справи США. Цього не було, немає і ніколи не буде. А дії окремих осіб мають розглядатися і вирішуватися, як дії окремих фізичних осіб", - пояснив Кулеба.

У Сполучених Штатах можуть підозрювати з приводу втручання окремих осіб, а не Київ як державні структури.

"Це дуже важливе відзначення, для того, щоб в інформаційному просторі і в суспільній думці Сполучених Штатів не формувалася думка про те, що це українці від імені української держави щось робили", - підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, санкції перш за все торкнулися Олександра Дубінського та Андрія Деркача. Їх звинуватили у поширенні інформації, яка може вплинути на хід виборів президента США 2020 року. Відповідно, це розцінили як спробу втручання у процес.

Безпосередньо Деркача у Вашингтоні назвали "російським агентом" за оприлюднення так званих "плівок Байдена", який у статусі віцепрезидента бесідував з колишнім президентом Петром Порошенком.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Офісі президента України відзначили, що спроба втручання у вибори президента Сполучених Штатів з боку київських політиків не залишиться без належної уваги. Голова адміністрації Андрій Єрмак анонсував покарання для посадовців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?