Санкції проти Росії - в ЄС ухвалили важливе рішення щодо агресора
Категорія
Політика
Дата публікації

Санкції проти Росії - в ЄС ухвалили важливе рішення щодо агресора

Санкції проти Росії - в ЄС ухвалили важливе рішення щодо агресора
Джерело:  online.ua

У Раді Євросоюзу ухвалили довгоочікуване рішення щодо санкційного тиску на Росію. Офіційний Брюссель погодив продовження рестрикцій, які ввели понад 6 років тому через агресію проти України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу міжнародної структури.

За оприлюдненими подробицями, йдеться про індивідуальні санкції, вони спрямовані проти осіб, які відповідальні за посягання на українські суверенітет і територіальну цілісність.

"Сьогодні Рада вирішила продовжити санкції, спрямовані проти осіб та організацій, які продовжують підривати або загрожувати територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, ще на 6 місяців до 15 березня 2021 року", - говориться у заяві Ради.

Чинні рестрикції — це обмеження на подорожі, заморожування активів. У такому "чорному списку" наразі знаходяться імена 175 осіб та найменування 44 суб'єктів господарювання.

Рішення щодо продовження Рада ЄС ухвалила письмово, передбачається, що усі відповідні документи оприлюднить Офіційний журнал співдружності вже у п'ятницю, 11 вересня.

Згідно з неофіційними даними, незабаром також європейська сторона розширить санкційний список, його доповнять 15-ма позиціями у зв'язку з протизаконним будівництвом так званого кримського мосту.

Санкції проти РФ через агресію в Україні чинні з весни 2014 року. Окрім персональних обмежень Брюссель ввів економічні, які завдали удар за кількома напрямками.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство закордонних справ України закликає Брюссель до розширення санкційного удару. За словами заступниці міністра Еміне Джапарової, без жорсткої реакції не повинні залишитися витівки Кремля в Криму після його окупації, перш за все йдеться про кримський міст.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?