Санкції України проти Росії: оприлюднено повний список
Категорія
Політика
Дата публікації

Санкції України проти Росії: оприлюднено повний список

Санкції України проти Росії: оприлюднено повний список
Джерело:  president.gov.ua

На сайті президента України Петра Порошенка з'явився повний список осіб, які увійшли в  новий пакет санкцій проти Росії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.


Нагадаємо, що 16 вересня 2016 року РНБО запропонувала розширити санкції проти Росії і подала президентові на затвердження новий список. У рішенні РНБО "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" підтримуються пропозиції Кабінету міністрів, Служби безпеки та Національного банку України щодо введення і продовження санкцій терміном на один рік.


Додатково до списку санкцій включено 335 фізичних та 167 юридичних осіб, ідентифікаційні дані за якими підлягали додатковій перевірці.


У списку, оприлюдненому прес-службою президента, - три колонки: у першій зазначено прізвище, дата народження людини, у другій - підстава для введення санкцій, у третій - вид обмежувального заходу.


У списку присутній "глава" Криму Сергій Аксьонов, проти якого введені: блокування активів - тимчасове обмеження права особи користуватися і розпоряджатися належним йому майном; запобігання виведення капіталів за межі України; інші санкції, що відповідають принципам їх застосування, встановленим Законом (Зупинка фінансових операцій).


Аналогічні санкції застосовані проти  одного із засновників ЛНР Сергія Корсунського, який недавно був виправданий судом і випущений з-під варти.


Є в списку також "міністр державної безпеки" ЛНР Леонід Пасічник.


Однак в списку відсутній колишній "прокурор" Криму Наталія Поклонська.


Повний список осіб, до яких застосовано санкції, читайте  тут.


Як повідомляв ONLINE.UA,  США і Великобританія обговорюють нові санкції проти Росії  і Сирії у зв'язку з військовими злочинами режиму Башара Асада і його союзника президента РФ Володимира Путіна в Алеппо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?