Санкції в дії. Чехія заморозила близько 350 млн євро російських активів
Категорія
Політика
Дата публікації

Санкції в дії. Чехія заморозила близько 350 млн євро російських активів

Санкції в дії. Чехія заморозила близько 350 млн євро російських активів
Джерело:  online.ua

Чехія заморозила близько 350 млн євро російських підсанкційних активів. Правоохороннці Чехії активно відстежують інформацію щодо росіян під санкціями.

Джерело: посол Чехії в Україні  Радек Матула

Чехія заморозила на 350 млн євро російських підсанкційних активів

Загальна сума заморожених у Чехії активів громадян Росії, які потрапляють під санкції, становить понад 14 мільярдів гривень (347,36 мільйона євро).

Про це оголосив посол Чехії в Україні Радек Матула під час зустрічі з головою Агентства з розшуку й менеджменту активів (АРМА) Оленою Думою.

Чеський посол запевнив, що правоохоронні органи Чехії активно відстежують інформацію щодо громадян Росії, які підпадають під санкції. Також посол казав про підтримку Прагою вступу України до ЄС і НАТО.

Сторони обговорили перспективи взаємної співпраці в майбутньому – налагодження взаємодії між АРМА та аналогічними відомствами Чехії у сфері виявлення, розшуку та управління активами.

Чехія поставила на стоп активи пропутінського олігарха

Управління фінансового аналізу Чехії заблокувало банківські рахунки і заморозило активи російського олігарха Владіміра Євтушенкова.

За даними Чеського телебачення, олігарх володіє нерухомістю в місті Карлові Вари вартістю понад 500 млн чеських крон (майже 20 млн євро), а минулого місяця його було внесено до санкційного списку Чехії.

Чеський уряд вирішив накласти санкції на Євтушенкова та його сина Фелікса, оскільки вони мають значні активи на території країни.

У березні цього року чеський прем’єр Петро Фіала оголосив, що Чеська Республіка заморозила активи на сотні мільйонів крон російських громадян та компаній, які підпадають під санкції ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?