Санкції в дії: в мережі посміялися над воєнною проблемою в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Санкції в дії: в мережі посміялися над воєнною проблемою в Росії

Санкції в дії: в мережі посміялися над воєнною проблемою в Росії

У мережі посміялися над тим, що новітній протидиверсійний катер РФ не зміг приступити до випробувань, позаяк два китайських дизельні двигуни, установлені на ньому, вийшли з ладу при першій же перевірці.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Управління федеральної антимонопольної служби по Санкт-Петербургу.
Відзначається, що катер був спущений на воду на Губернському суднобудівному заводі «Вимпел» 7 червня 2016 року, а 23 листопада був зданий ВМФ РФ. Під час перших заводських ходових випробувань восени 2016 року два китайських двигуни HND TBD620V12 просто зламалися.
Постачальник китайської продукції для цих катерів - ТОВ «Морські пропульсивні системи». Для попередніх катерів цієї серії компанія закуповувала дизелі у німецької компанії MTU, проте в кінці 2014 року їх поставка була припинена через санкції Євросоюзу, і компанія замінила їх китайськими двигунами. За цей «прокол» УФАС Санкт-Петербурга наклав на компанію штраф у розмірі 750 тисяч рублів (близько 360 тисяч гривень).

Читайте також: Цар ська хвороба: мережа обговорює указ Путіна щодо армії
«Це перший штраф в історії управління за поставку неякісної продукції в рамках держоборонзамовлення. Добре ще, що двигуни зламалися під час тестових випробувань, а не під час бойового чергування», – заявив керівник Санкт-Петербурзького УФАС.
Крім поставки дизелів для протидиверсійних катерів проекту 21980, «Морські пропульсивні системи» уклали контракти на поставку китайських двигунів для малих ракетних кораблів проекту 21631 (Буян-М).
Користувачі мережі посміялися над воєнною проблемою Росії.





Як повідомляв ONLINE.UA в мережі з'явилося відео з колоною важких армійських тягачів, які були помічені під Севастополем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?