Санкції зупинили виробництво ЗРК в РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Санкції зупинили виробництво ЗРК в РФ

Санкції зупинили виробництво ЗРК в РФ
Джерело:  online.ua

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, на території РФ через потужні міжнародні санкції зупиняють роботу підприємства ВПК з виробництва ЗРК.

Джерело: Facebook-сторінка Головного управління розвідки

Санкції нищать оборонну галузь РФ 

У Головному управлінні розвідки зазначають, що російські підприємства з виробництва ЗРК припиняють роботу, а працівників відправляють у відпустку, або у зону бойових дій в Україні.

Виробничі потужності "Ульяновського механічного заводу" (АТ "УМЗ", Ульяновськ) фактично зупинено. "УМЗ" - виробник радіолокаційних систем та засобів протиповітряної оборони ближньої і середньої дальності для сухопутних військ ЗС РФ (ЗРК "Бук", ЗРК "Куб", ЗГРК "Тунгуска"), - повідомляють представники розвідки.

Заводи зупиняють виробництво через використання великої кількості комплектуючих та електронних компонентів у виготовленні продукції військового призначення. Німеччина була постачальником ВПК, однак після повномасштабного вторгнення Росії до Україна - країна відмовилась від зв’язків з окупантом.

Наразі керівництво підприємства шукає можливість обійти санкції та відновити роботу.

Працівникам надають вибір: йти у неоплачувану відпустку або підписувати контракт зі збройними силами для участі у війні в Україні. Рекомендована посада - "оператор-навідник" ЗРК "Бук". Пропонована зарплатня - 50000 рублів на місяць, - повідомляють представники української розвідки.

 У той же час стало відомо, що Болгарія заборонила судам РФ заходити до своїх портів на Чорному морі у рамках розширеного пакету санкцій ЄС.

З 00:00 16 квітня 2022 року вхід до болгарських морських і річкових портів заборонений для всіх суден, зареєстрованих під російським прапором, а також для всіх суден, які змінили російський прапор або реєстрацію в морському регістрі на будь-яку іншу державу після 24 лютого 2022 року, - повідомили представники Морської адміністрації Болгарії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?