Санкційний удар США: у Кремля нові серйозні проблеми
Категорія
Політика
Дата публікації

Санкційний удар США: у Кремля нові серйозні проблеми

Санкційний удар США: у Кремля нові серйозні проблеми
Джерело:  online.ua

Кремль не встигає вирішувати проблеми, які невпинно з'являються після нового санкційного удару США. Так, найбільша російська нафтова компанія "Роснефть" зіткнулась з логістичними проблемами при експорті своєї нафти та нафтопродуктів, оскільки кілька покупців зажадали негайно прибрати Rosneft Trading, яка потрапила під санкції США, зі всього ланцюжка постачання. Про це інформує Reuters з посиланням на свої анонімні джерела, передає ONLINE.UA.

"З точки зору логістики це величезний головний біль. Доведеться змінити дуже багато контрактів", - розповідає джерело.

Трейдери наголошують, що наразі всі закупівлі нафти у "Роснефті" здійснюються в колишньому режимі.

Варто зазначити, що компанія "Роснефть" не відповіла на запит видання. Rosneft Trading є дочірньою компанією "Роснефті".

"Санкції США були покликані не дати Rosneft Trading SA постачати венесуельську нафту, але співрозмовники видання заявляють, що обмеження заважають і постачанню російської нафти, бо компанії намагаються уникати асоціацій з RTSA, значна частина бізнесу якої припадає на Європу", - сказано в повідомленні.

Очільник великого торгового дому, який регулярно купує вантажі у "Роснефті", заявив, що головна мета зараз - змінити ланцюжок поставок і прибрати будь-які згадки RTSA.

За словами джерел в іншій торговельній компанії, відділ внутрішнього контролю вимагає з 18 лютого уникати будь-яких нових угод з RTSA.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі відреагували на санкції США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?