Савченко прилетіла в Росію на засідання суду: з'явилися фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Савченко прилетіла в Росію на засідання суду: з'явилися фото і відео

Савченко прилетіла в Росію на засідання суду: з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

Народний депутат від партії «Батьківщина» Надія Савченко приїхала в Москву в Росію на судове слухання у справі українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку в Facebook адвоката Іллі Новікова, який опублікував фотографію Савченко біля входу до Верховного Суду.
Карпюк та Клих засуджені в Росії за звинуваченням у вбивстві російських військовослужбовців при бойових діях на боці Чечні в 1990-х роках.
У травні Верховний суд Чечні (зараз республіка повністю контролюється Москвою) засудив Миколу Карпюка до 22,5 років позбавлення волі, а Станіслава Клиха - до 20 років.
26 жовтня в Верховному суді РФ відбудеться розгляд апеляції у цій справі.




«З власного досвіду знаю, як важливо, коли в залі "суду", де ти сидиш в клітці, присутні українці. Коли є кому крикнути "Слава Україні!" і почути у відповідь "Героям слава!". І тоді розумієш, що тебе не кинули свої, і боротьба триває, і з'являються сили», - написала Савченко на своїй сторінці в Facebook.


«Микола попередив, що по етапу він не поїде. І я розумію, що людина такої волі, як він, Росії не скориться. Тому для мене важливо бути там. Підтримати хоча б присутністю. Дати зрозуміти, що українці своїх не кидають!», - додала Савченко.


Вона також опублікувала відповідне відео.



Як повідомляв ONLINE.UA,

СБУ допитала народного депутата Надію Савченко в рамках кримінального провадження щодо посягання на територіальну цілісність України і створення терористичних організацій на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?