Савченко принесла в Раду наручники і пояснила для чого
Категорія
Політика
Дата публікації

Савченко принесла в Раду наручники і пояснила для чого

Савченко принесла в Раду наручники і пояснила для чого
Джерело:  online.ua

Народні депутати Надія Савченко та Віталій Купрій сьогодні намагалися зірвати засідання погоджувальної ради парламенту. Як повідомляє ONLINE.UA, вони вимагали якнайшвидшого розгляду питання інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

За словами депутата Надії Савченко, питання інавгурації президента «зараз є першочерговим завданням для людства і України», тому вона разом з депутатом Купрієм вимагає пришвидшення призначення дати прийняття присяги Володимиром Зеленським. На думку Савченко, ця процедура має відбутися 19 або 20 травня.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав депутатів Купрія та Савченко полишити залу засідань погоджувальної ради, назвавши їхні дії такими, які дискредитують парламент. Після цих слів до столу президії, де знаходився Парубій, підійшов депутат Купрій та поклав йому на стіл наручники. Свої дії Купрій прокоментував, погрожуючи спікеру Ради «відповідальністю за свої дії».

Пізніше депутат Купрій у своєму Фейсбуку опублікував пост, в якому підтвердив, що питання дати інавгурації прямо пов’язане з можливим розпуском парламенту. Раніше представники команди Зеленського та ті з народних обранців, які його активно підтримують, ухилялися від підтвердження цього.

«Мета очевидна — не дати йому розпустити парламент і ще півроку грабувати країну!» – заявив Віталій Купрій, пояснюючи дії глави Ради Андрія Парубія.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, які фракції Ради підтримають дату інавгурації Зеленського 19 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?