Савченко просила, щоб її пустили в ДНР: стали відомі гучні деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Савченко просила, щоб її пустили в ДНР: стали відомі гучні деталі

Савченко просила, щоб її пустили в ДНР: стали відомі гучні деталі
Джерело:  online.ua

Керівник військово-цивільної адміністрації Красногорівки Донецької області Олег Ліванчук розповів, що народний депутат Надія Савченко намагалася проникнути на територію так званої ДНР, однак військові її не пустили.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
За словами військового чиновника, сталося це ще до переговорів Савченко з ватажками ДНР-ЛНР Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким у Мінську.
"Є у мене знайомий волонтер. Теж полоненими займався. Але щось він впав під Надю. Я в Кураховому був - дзвонить він мені. Я, каже, їду до тебе в гості. Ну, давай, без проблем. Кажу: а ти з ким? Відповідає: Віра, Надія, Любов. Ну, хороші ж слова, правда? Що я можу поганого подумати? Стою на автостанції. Під'їздять. Дивлюся - Савченко вилазить. Я підходжу до неї. Питаю: "Надія, а ви чого сюди ?" - "До вас, познайомитись". Познайомитись? Ну добре. Запитує: а можна у вас десь пообідати? Кажу: можна - чого ж не можна? Замовив тут в кафешці обід. І поки вона тут сиділа - ми повідомили в СБУ. Тому що у мене з'явилася інформація, що вона хоче прорватися на ту сторону", - поділився спогадами Ліванчук.
Читайте також: У Пу тіна ніжно відгукнулися про Савченко: в мережі веселяться
За його словами, той, хто віз нардепа на Донбас, розповів, що перед цим Савченко намагалася пройти за лінію розмежування в Луганській області.
"Сказав, що вони намагалися перейти на ту сторону в Луганській області - не вийшло, військові не пропустили. "Хочемо, - каже, - у тебе тут". Я йому тоді відповів: у мене - через КПВВ тільки, зможете - їдьте. Через КПВВ не пустили її. Вона повернулася тихенько, щоб я не знав, в місто. Поспілкувалась тут з військовими, просила, щоб десь пропустили. Її не пустили. І вона поїхала", - зазначив керівник ВЦА.
Він також згадав, як у Савченко намагалися заперечувати інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що вона намагалася перетнути лінію розмежування.
"Потім я розповів про це кореспонденту "Громадського радіо" (уривчаста інформація про це з'являлася восени, - ONLINE.UA). Він виклав інформацію в інтернет, в Facebook. Всі почали його клепати, що це - неправда. Прес-секретар Надін говорила, що це неправда. Всі говорили. А потім вони зізналися. Розумієш? Хоча до цього хором кричали, що не намагалися - при тому, що про її спроби пробратися на окуповані території у мене тут знали всі. Я-то в таємниці тримав до пори-до часу. Я ж не буду на всю Україну кричати, що Савченко тут була", - сказав Ліванчук.
За його словами, після такої невдачі Савченко вирішила їхати до Мінська.
"Туди вона в'їзна. ФСБшники організували на території російського посольства зустріч. Прилетіли туди Плотницький, Захарченко - і все", - сказав Ліванчук.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Савченко намагалася прорватися в ДНР і говорила, що бачить Плотницького і Захарченка в Раді

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?