Савченко вирішила, що Захарченко і Плотницький - не терористи: опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

Савченко вирішила, що Захарченко і Плотницький - не терористи: опубліковано відео

Савченко вирішила, що Захарченко і Плотницький - не терористи: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Нардеп України від "Батьківщини" Надія Савченко заявила, що  в ході зустрічі з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР Олександром Захарченко та Ігорем теслярських в Мінську  говорила не з терористами і сепаратистами, а з людьми.


Про це вона заявила в ефірі NewsOne увечері 12 грудня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео, опубліковане на YouTube.


"Про обмін полоненими була тригодинна розмова - з трьох до шести вечора 7 числа, в середу. Не було розпито ніяких, як писали в пресі, чотирьох пляшок горілки. Це була розмова за столом. У присутності російської сторони говорили, як розімкнути це коло, з цими списками полонених, які ніхто ніяк не може відформатувати. Розмова була продуктивною", - заявила Савченко.


Читайте також: Савченко працює на сепаратистів і змушує Україну спілкуватися з "шістками" Путіна - волонтер


"Я не була налаштована починати розмову з сепаратистами або терористами, бо тоді б розмова ні до чого не прийшла. Не дивлячись на то, що ми ще півроку тому стріляли один в одного, зараз нам вистачило сил сісти за стіл переговорів, і я вважаю, що державна політика України спрямована на возз'єднання держави, повернення територій, наших людей, повернення їх сердець і розуму, - додала вона. - Ми всі цього хочемо. Методи, які ми використовуємо, можуть бути різними, але я вважаю, що співпрацювати необхідно. Я працюю на користь українському народу і ніколи не збираюся його зраджувати".


"Ця зустріч намітилася з моїх перших заяв про те, що з Донбасом необхідно говорити. Це організовувалося через третю сторону, через переговірників. Я не вникала в деталі, просто сказала, що згодна на цю зустріч, хочу результатів від неї, - підкреслила Савченко. - У переговорах була задіяна така ж трійка, як і в Мінських переговорах - представники ДНР і ЛНР самоназваних, сторона Російської Федерації, сторона Української Федерації... України, вибачте. Просто це була окрема підгрупа, спрямована на гуманітарні питання".



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  блогер і волонтер Серж Марко в зв'язку з переговорами Савченко з терористами запропонував позбавити її звання Героя України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?