Савченко зробила гучні заяви про війну в Криму і НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Савченко зробила гучні заяви про війну в Криму і НАТО

Савченко зробила гучні заяви про війну в Криму і НАТО
Джерело:  online.ua

Народний депутат Надія Савченко, недавно звільнена з російського полону,  заявила про те, що за Україну заступилося б НАТО в разі прямих військових дій з боку Росії в Криму в березні 2014 року.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Савченко Sobesednik.ru.


«Але ви запитайте Росію: якби вона дійсно зіткнулася в Криму з організованим опором, якби вона змушена була викотити туди літаки і військові кораблі - була б війна? Якби і була, то зовсім інша», - вважає Савченко.


«Війну саму по собі, я розумію, важко назвати нормальною. І все ж якщо стоїть солдат, якому платять, якого вчили, який присягав, і тут ви пригнали своїх таких же солдатів, то це все-таки війна в звичайному сенсі. А ось те, що називають гібридної війною, коли стравлюють населення, коли в заручниках ситуації опиняються мирні жителі, - це війна ненормальна, це підлі методи нинішньої Росії, інакше вона воювати не вміє», - продовжує народний депутат.


«Якби в Криму дійсно була війна - тут на наш захист встало б НАТО, тому що Будапештський меморандум по ядерному роззброєнню - це не порожній звук. Але Росії ж важливо було сказати, що ніякої війни з Україною немає, що там війна громадянська! На пряме вторгнення була б пряма міжнародна відповідь. А так заварилася вся ця тяганина, на яку світ не знав, як реагувати », - впевнена Савченко.


За її словами, після прямого військового вторгнення до Криму НАТО «безумовно» підтримало б Україну реальною військовою допомогою.


Як повідомляв ONLINE.UA,  також Надія Савченко заявила про те, що готова стати лідером держави і бути президентом України.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?