Савченко зробила нову гучну заяву про переговори з ватажками ДНР-ЛНР
Категорія
Політика
Дата публікації

Савченко зробила нову гучну заяву про переговори з ватажками ДНР-ЛНР

Савченко зробила нову гучну заяву про переговори з ватажками ДНР-ЛНР
Джерело:  online.ua

Народний депутат від партії «Батьківщина» Надія Савченко  заявила про те, що з ватажками бойовиків так званих ДНР і ЛНР можна вести прямі неофіційні переговори, і вона готова, «ризикуючи своїм життям», їхати і говорити з людьми на Донбасі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Савченко « Громадське радіо ».


«Я хочу збити з високої політичної піар-площадки певні моменти. Є українські політв'язні, які сидять в Росії - це кримські татари і ті, кого взяли в полон разом зі мною в 2014 році. З цього кейсу проходить тільки міжнародна платформа, на рівні президент з президентом, там казати мені нема про що. Хіба що піднімати хвилю по світу і розповідати, що потрібно боротися за кожного, як боролися за мене , - заявила Савченко.


«Що стосується внутрішньої української платформи. У 2014 році, коли Росія не так сильно наклала лапу, обміни були просто на рівні командир з командиром, тоді людей міняли легше, коли в це не втручалися високопоставлені особи», - додала Савченко.


«Зараз вже на всіх піднята ціна, тому що зараз потрібно одне - амністія. Їх не цікавить навіть, скільки тут їх полонених. Я не буду зараз розповідати, як я буду з ними говорити, тому що я буду говорити з ними. Я як трималася своєї думки, так і буду триматися. Я не виводжу це на якийсь політичний рівень депутатства, я готова говорити, як людина з людиною. А я вірю, що там, на тій українській території, на яку ми зараз не можемо зайти, є люди, є живі шахтарі, з якими можна говорити. І я готова, ризикуючи своїм життям, просто поїхати і говорити з ними », - запевнила народний депутат.


У той же час в інтерв'ю « Новой газете » Савченко заявила про те, що бойовики з так званих ДНР і ЛНР готові до неофіційних переговорів.


«Ви могли б спілкуватися на нейтральних територіях, ігноруючи розпорядження влади?», - запитав Савченко журналіст. «Ми так і робимо», - відповіла народний депутат.


На уточнююче запитання кореспондента, чи зустрічалася вона вже з бойовиками, Савченко заявила: «Я вам повинна здати всі паролі-явки? .. Навіть не сподівайтеся. Спочатку треба зробити, а результати, якщо вони будуть, скажуть за себе. А якщо говорити наперед - то нічого не вийде».


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше український нардеп від фракції "Батьківщина" Надія Савченко зазначила, що зміни до Конституції України в частині окупованих територій Донбасу потрібно провести найближчим часом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?