Савченко зробила нову гучну заяву щодо Донбасу і війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Савченко зробила нову гучну заяву щодо Донбасу і війни

Савченко зробила нову гучну заяву щодо Донбасу і війни
Джерело:  Ехо Москви

Народний депутат України Надія Савченко в інтерв'ю російській радіостанції заявила, що війну на Донбасі можна було б закінчити за два місяці, але в українській владі немає тих людей, які хотіли б це зробити.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ехо Москви.
Журналіст радіостанції нагадав слова Савченко про те, що війну на Донбасі треба або вигравати, або закінчувати, поцікавившись її думкою, як це можна зробити.
"І також в Криму. Розумієте, є... Тобто класичних підходів взагалі військової справи є безліч - вони все давно вивчені історією, в принципі, про них написано багато книг. І можна прорахувати і зробити симбіоз, тобто прийняти стратегічну якусь доктрину, яка може в цей момент спрацювати", - зазначила нардеп.
Читайте також: Ляльководи Савченко поспішають, але проблеми будуть не тільки з нею
За її словами, все залежить від того, хто візьме на себе відповідальність за прийняття рішень.
"Тому що це ж не просто прийняти рішення в цей момент, це ще нести за нього відповідальність. А у нас якось, от, зазвичай кому це делегується (владі зазвичай делегується прийняття рішень), вони ніколи не хочуть нести за це відповідальність. Тому війну, дійсно, можна було б закінчити, ну, нехай не в один день, але в якісь там 2 місяці її можна було б... І навіть виграти, навіть закінчити, підібрати політичну ситуацію, правильно розставити акценти, правильно зробити чесні заяви в першу чергу. Я не кажу «чесні заяви», коли там «Іду на ви. Я вас буду бити саме тут, в цей час». Ні. Звичайно ж, військова хитрість є військова хитрість. Просто правильно визначити державну політику щодо того, що відбувається, і що ми будемо робити", - зазначила Савченко.
Читайте також: Савченко зізналася РосЗМІ, що розуміла "Беркут" на Майдані
Вона вважає, що українська влада не може ставити ультиматум бойовикам.
"І поставити... Як там кажуть? "Поставити ультиматум"? Зазвичай ультиматум потрібно ставити тоді, коли ти відчуваєш в собі силу, що ти його зможеш здійснити. А якщо, ось, просто голословити ось там: «Відпустіть там всіх військовополонених без всяких умов»... Ну добре, прийдіть, заберіть. Розумієте? Тобто треба, звичайно, підходити. Зараз я бачу ситуацію, що немає тих людей, які хотіли б і могли це зробити. Вони є в Україні однозначно, але вони, на жаль, зараз не при владі, і тому в цій ситуації залишається те, що...", - сказала нардеп.
"Я вже, наприклад, давно прийняла рішення, що я буду робити. Просто зараз це час, коли потрібно почекати, подивитися і вибрати правильний момент", - додала Савченко.
Як повідомляв ONLINE.UA, Надія Савченко 2 січня поїхала на Донбас, чим викликала масу питань користувачів мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?