Сайт електронних декларацій піддався атаці: стали відомі наслідки
Категорія
Події
Дата публікації

Сайт електронних декларацій піддався атаці: стали відомі наслідки

Сайт електронних декларацій піддався атаці: стали відомі наслідки

На сервери Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) була здійснена атака хакерів, яка призвела до збоїв онлайн-підтримки чиновників, які подають  електронні декларації.

Про це повідомила голова НАЗК Наталія Корчак, передає ONLINE.UA з посиланням на її сторінку в Facebook.


"В даний час фіксуємо DDoS-атаку на мережеве обладнання НАЗК, що призводить до збоїв в онлайн-підтримці декларантів", — написала вона о 00:52 суботи, 29 жовтня.


Також Корчак додала, що в результаті атаки були заблоковані листування з декларантами, технічна допомога і гарячі лінії.


Станом на 2:07 силами технічних підрозділів Агентства роботу інтернет-каналу вдалося відновити.


"Технічна підтримка і гаряча лінія для декларантів теж відновлюють свою роботу", - додала вона.


Корчак нагадала, що подати декларацію посадовим особам 1-го етапу декларування необхідно до 24:00 30 жовтня.


28 жовтня, починаючи з 08:20 у реєстрі електронного декларування на сайті Нацагентства з питань запобігання корупції всього за 13 хвилин з'явилися 533 нові декларації.


27 жовтня в НАЗК заявили, що продовжувати терміни подання даних про доходи не будуть, незважаючи на технічні збої і неполадки системи електронного декларування, і що співробітники НАЗК будуть працювати у цілодобовому режимі до кінця періоду подачі документів.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  міністр юстиції України Павло Петренко розповів, що чернетка його електронної декларації зникала шість разів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?