Сбербанк Росії оголосив про продаж української "дочки": названі покупці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Сбербанк Росії оголосив про продаж української "дочки": названі покупці

Сбербанк Росії оголосив про продаж української "дочки": названі покупці
Джерело:  sberbank.com

Російський Сбербанк оголосив про продаж свого дочірнього підприємства - Публічного акціонерного товариства "Сбербанк" (Україна) консорціуму інвесторів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу банку.
"Консорціум інвесторів купує 100% акцій ПАТ "Ощадбанк" (Україна), яке є дочірнім банком ВАТ "Сбербанк", - йдеться в заяві.
Відзначається, що в Консорціум увійдуть "Норвик Банк" з Латвії і приватна компанія з Білорусі.
Читайте також: Блокада Сбербанку Росії в Україні: зроблена важлива заява
"Відповідний договір, що юридично зобов'язує підписаний сьогодні. Закриття операції очікується в першому півріччі 2017 року після отримання схвалень угоди фінансовими та антимонопольними регуляторами відповідних юрисдикцій, включаючи Латвію та Україну", - відзначили в "Ощадбанку".
У свою чергу, в Norvik Bank повідомили, що мажоритарним акціонером нового консорціуму став громадянин Великобританії Саїд Гуцерієв і належить йому білоруська компанія.
"Ця угода дозволить запропонувати українським клієнтам обслуговування, побудована на європейських принципах якості, прозорості та доступності, зберігши технологічний рівень банку, створений Ощадбанком Росії", - відзначили в Norvik Bank.
У свою чергу, правління банку Олівер Брамуэлл заявив: "Ми підтримуємо європейський вибір України і віримо, що своєю роботою зможемо сприятиме майбутньому економічному зростанню країни".
"Розвинена мережа відділень придбаного банку і професіоналізм команди стануть надійним фундаментом для довгострокових ініціатив розвитку. Українська економіка пройшла нижчу точку кризи, і ми віримо в майбутнє економічне зростання і потенціал цієї країни", - додав він.
В "Ощадбанку" відзначили, що ПАТ "Ощадбанк" (Україна) володіє необхідними засобами для виконання зобов'язань перед приватними і корпоративними клієнтами.
"Сподіваємося, що рішення про продаж нашого дочірнього банку буде сприяти розблокуванню його офісів та відновлення нормальної роботи, що дозволить клієнтам банку продовжити безперешкодно користуватися послугами одного з найбільш стабільних та ефективних банків в Україні і створить основу для його подальшого розвитку", - наголошується в заяві.
Варто відзначити, що Саїд Гуцерієв - син Михайла Гуцерієва, власника "Роснефти" і "Бінбанку".
Norvik Banka, згідно з даними офіційного сайту, займає сьоме місце в Латвії за величиною активів. Його головний акціонер — громадянин Великобританії Григорій Гусельников, власник "Вятка-банку" і колишній президент "Бінбанку".
Як повідомляв ONLINE.UA раніше в мережі з'явилася інформація щодо розгляду Сбербанком варіантів максимально швидкого виходу з українського ринку.


Пізніше  в Сбербанку запевниши, що інформація про якнайшвидший вихід з України не відповідає дійсності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?