Сбербанк Росії прийняв остаточне рішення щодо України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Сбербанк Росії прийняв остаточне рішення щодо України

Сбербанк Росії прийняв остаточне рішення щодо України
Джерело:  online.ua

Сбербанк Росії прийняв рішення про вихід з ринку України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу фінустанови.
Читайте також: Як продаватимуть українську "дочку" Сбербанку РФ: з'явилися деталі угоди
"Довгострокові негативні тенденції в економічному житті України створили передумови для прийняття Сбербанком рішення про вихід з українського ринку", - йдеться в оприлюдненій 7 квітня заяві.
"Події останнього місяця - введення санкцій РНБО, а також агресивні і наполегливі дії з боку "Національного корпусу" - активізували переговорний процес з покупцем активу Сбербанку в Україні. Сбербанк відкрито заявляє про готовність коректно вийти з українського ринку, при цьому максимально захищаючи інтереси українських клієнтів і співробітників", - відзначили в Сбербанку.
Читайте також: Продаж української "дочки" Сбербанку Росії: ЗМІ назвали суму
"У контексті цих зобов'язань 27 березня 2017 року Сбербанк оголосив про укладення юридично зобов'язуючого договору про продаж ПАТ «Сбербанк» (Україна) консорціуму іноземних інвесторів. Ми сподіваємося, що процес переходу активу Сбербанку в Україні консорціуму нових власників пройде відповідно до чинного законодавства України і в рамках міжнародного права", - вказується в тексті заяви.
"Після підписання Україною меморандуму з МВФ і прийняття Сбербанком рішення про добровільний вихід з ринку, будь-які наступні агресивні дії відносно ПАТ «Сбербанк» банк розцінює як умисне завдання шкоди інтересам українських клієнтів і державі Україна. З новими акціонерами банк продовжить розвиток в Україні, виконуючи всі зобов'язання перед клієнтами і зберігаючи високу якість сервісу", - резюмували в фінустанові.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше з'явилася інформація про пошук Сбербанком Росії варіантів максимально швидкого виходу з України, проте пізніше в фінустанові спростували ці дані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?