СБУ ліквідувала цілу ботоферму, яка дезінформувала українців про коронавірус
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ ліквідувала цілу ботоферму, яка дезінформувала українців про коронавірус

СБУ ліквідувала цілу ботоферму, яка дезінформувала українців про коронавірус
Джерело:  online.ua

Силовики СБУ викрили ботоферму, завдяки якій зловмисники поширювали дезінформацію про коронавірус COVID-19 серед українських користувачів інтернету. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За даними силовиків, керівництво ботоферми знаходилося в Росії, а обладнання — у Дніпрі.

"Потужність "ферми" – понад 5 тисяч ботів. Відповідне телекомунікаційне обладнання та спеціалізоване програмне забезпечення організатори придбали через заборонені в Україні російські небанківські платіжні системи. Вони використовували також SIM-картки українських операторів зв’язку та proxy-сервери вітчизняного сегмента інтернету", підкреслили в СБУ.

Зазначається, що боти окрім фейків закликали до повалення державної влади у країні. Силовики розпочали кримінальну справу згідно зі ст. 190 УКУ.

Загалом за період карантину в Україні ліквідували вже дві ботоферми, якими керували з російського боку.

Як повідомляв ONLINE.UA, експерти вирахували, що сталося б з людством, якби у більшості країн світу не ввели жорсткий карантин через пандемію COVID-19. Група британських епідеміологів змоделювала наслідки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?