СБУ оголосила про підозру Дмитру Фірташу. Тривають обшуки
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ оголосила про підозру Дмитру Фірташу. Тривають обшуки

СБУ оголосила про підозру Дмитру Фірташу. Тривають обшуки
Джерело:  online.ua

СБУ оголосила про підозру бізнесмену Дмитру Фірташу. У керівників його органів проводяться обшуки.

Джерело: Українська правда з посиланням на правоохоронні органи

Фірташу та топменеджери його компаній отримали підозру

Повідомляється, що СБУ оголосили про підозру олігарху Дмитру Фірташу та 8 топменеджерам його компаній.

За повідомленням, у керівників фірм олігарха, зокрема в "РГК" та "Йє енергія", нанразі проводяться обшуки.

Правоохоронці виявили схему, за якою підконтрольні Фірташу структури закуповували паливо у його компанії, проте насправді отримували 30% від обсягів.

Зазначається, що штучний дефіцит покривався за рахунок державного газу, а кошти, які залишилися, відходили самому Фірташу.

За попередніми даними, останні сім років така схема завдала збитків бюджету країни на 18 млрд гривень.

Обшуки в 14 облгазах Фірташа

Раніше, в березні 2023 року, співробітники СБУ та БЕБ проводили обшуки в офісах газорозподільних компаній, що входять до групи РГК Дмитра Фірташа.

Як повідомляється, обшуки проводились в офісах Регіональної газової компанії у різних містах України, включаючи Київ, Львів, Рівне, Вінницю, Харків, Закарпаття, Івано-Франківськ та інші.

За даними РХК, співробітників компанії вивели з робочих місць, вилучили телефони та особисті речі. На даний момент подробиці розслідування невідомі, і слід зазначити, що РГК не є підозрюваною стороною у цій справі.

Проте пізніше Бюро економічної безпеки повідомило, що оперативники СБУ ведуть розслідування за злочинною схемою маніпуляцій на газорозподільних підприємствах. Додаткової інформації про характер цих маніпуляцій та можливі звинувачення поки що немає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?