СБУ опублікувала переговори ватажків "ДНР" після вбивства Захарченко
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ опублікувала переговори ватажків "ДНР" після вбивства Захарченко

СБУ опублікувала переговори ватажків "ДНР" після вбивства Захарченко
Джерело:  online.ua

Служба безпеки опублікувала переговори бойовиків "ДНР", які борються за владу у фейковій республіці після вбивства екс-ватажка Олександра Захарченко, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.

Так, 6 вересня офіційний радник Захарченка Олександр Казаков телефонував Дмитру Трапезнікову, який на той час виконував обов’язки голови так званої "ДНР". Сепаратисти розроховували, що помічник президента РФ Володимира Путіна, куратор ОРДЛО Владислав Сурков, допоможе їм вирішити "ситуацію".

Трапезніков вірив, що Кремль допоже закріпити його владу у фейковій республіці. Того ж дня він розмовляв з Денисом Пушиліним, який обіймав посаду голови "Народного Совета ДНР".

У розмові Трапезніков пропонував Пушиліну спільно із "керівником МГБ ДНР" Володимиром Павленком "прикрити" Казакова.

"За їхньою інформацією, Казаков у власних цілях планував героїзувати "образ колишнього ватажка "ДНР" та забезпечити збереження влади так званої "групи Захарченка", - йдеться в СБУ.

Також бойовики обговорювали усунення із займаної посади Олександра Тимофеєва (на прізвисько "Ташкент") через його примусове звільнення з посади "віце-прем’єра-міністра – міністра доходів і зборів ДНР".

У СБУ наголосили, що всі дії "керівництва" фейкової республіки залежать від рішення Владислава Суркова.

Як повідомляв ONLINE.UA,  російська ФСБ заявляє, що затримала члена терористичної організації "Ісламська держава",  який нібито за завданням СБУ готував вбивство екс-главаря "ДНР" Олександра Захарченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?