СБУ перекрила канал фінансування ДНР родиною чиновника, наближеного до Азарова
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ перекрила канал фінансування ДНР родиною чиновника, наближеного до Азарова

СБУ перекрила канал фінансування ДНР родиною чиновника, наближеного до Азарова
Джерело:  Еспресо

Служба безпеки України перекрила канал фінансування бойовиків так званої ДНР та їхнього ватажка, Олександра Захарченка, родиною колишнього податківця, близького до екс-прем'єра Миколи Азарова

Про це розказав керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Еспресо.TV.

До фінансування терористів був причетний Віктор Шейбут, який за часів президентства Януковича займав керівну посаду в податковій службі та був близький до Азарова.

За даними СБУ, до фінансування ДНР також була причетна його донька, Катерина Шейбут, яка є секретарем фейкового громадського руху на окупованій території Донецької області. Вона скористалася своїм становищем, аби заволодіти Донецьким лікеро-горілчаним комбінатом, де було налагоджено виробництво продукції в промислових масштабах.

Читайте також: Бойовики ДНР змусять злочинців відбувати термін в рядах угруповання — розвідка

Підприємство під назвою "Катя+" сплачувало "податки" бойовикам ДНР і надавало суттєву фінансову підтримку фонду Захарченка.

В СБУ підкреслили, що у підозрюваних було вилучено документи про сплату мільйонних "податків" для фінансування ДНР і особисто Захарченка, а також задокументовано, що суттєві обсяги коштів переводилися на контрольовану територію, щоб їх легалізувати - придбати майно, прикраси, золото, активи компаній, інші цінності

Під час обшуків у банківських скриньках родини Шейбутів було вилучено готівки на $1 млн, 130 тис. євро та до 1 кг золотих злитків.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Харкові були викриті "підприємці", які займалися легалізацією псевдопереселенців з окупованих територій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?