СБУ підготувала багато неприємних сюрпризів для Порошенка - у чому річ
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ підготувала багато неприємних сюрпризів для Порошенка - у чому річ

СБУ підготувала багато неприємних сюрпризів для Порошенка - у чому річ
Джерело:  online.ua

Адвокати колишнього українського президента Петра Порошенка поділилися неочікуваними новинами - вони заявили про те, що проти політика почалося розслідування у 15 нових провадженнях. Цю інформацію підтвердили юристи Ігорь Головань та Ілля Новіков. За їхніми словами, не дає забути про себе Андрій Портнов, який нещодавно опублікував 15-те чи 16-те провадження. Згідно з останніми даними, тепер чергове провадження має відношення до "Кузні на Рибальському". Головань почав стверджувати, що справи сфабриковані. Він також наголосив, що справи відкрили в СБУ. Варто звернути увагу на те, що у провадженнях йдеться про статті 110 ККУ (посягання на територіальну цілісність), 109 ККУ (повалення конституційного ладу, захоплення державної влади), державна зрада, привласнення власності, фінансування тероризму, втручання в роботу електронно-обчислювальних машин комп’ютерних мереж, передає ONLINE.UA.

За словами юристів, нові справи дублюють попередні. Окрім того, зазначається, провадження щодо "Кузні" відновили за рішенням Печерського суду. Адвокати колишнього президента припускають, що суддя Світлана Смик проявила "лояльність до Портнова", адже більше року розглядає справу щодо порушень самого Портнова. Також адвокат бачить у провадженнях слід колишнього власника "Приватбанку" Ігоря Коломойського, оскыльки у фабулах справ багато йдеться про банківську справу.

За словами Новікова, захист ексглави держави переконаний, що заступник глави Офісу президента Олег Татаров разом із Портновим та Коломойським згуртувалися проти Порошенка. Юрист звернув увагу на те, що Татаров розмовляє про арешт "якогось майна Порошенка".

Найбільше уваги, на переконання адвокатів, будуть приділяти справам щодо телеканалу "Прямий" та "Кузні", а інші - це "відволікаючий маневр". Окрім того, Новіков зауважив, що вже готуються обшуки на телеканалі "Прямий".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  США ввели потужні санкції проти українського депутата Андрія Деркача,  який нещодавно опублікував плівки нібито з голосами Петра Порошенка та Джо Байдена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?