СБУ, поліція і Нацгвардія прийшли до Києво-Печерської Лаври після скандальних відео
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ, поліція і Нацгвардія прийшли до Києво-Печерської Лаври після скандальних відео

СБУ, поліція і Нацгвардія прийшли до Києво-Печерської Лаври після скандальних відео
Джерело:  online.ua

22 листопада представники Служби безпеки України проводить контррозвідувальні заходи на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві. Варто звернути увагу на те, що ці заходи відбуваються спільно з Національною поліцією та Національною гвардією в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

Джерело:  Фейсбук-сторінка СБУ

До Києво-Печерської Лаври прийшли СБУ, поліція і Нацгвардія

Керівництво СБУ звертає увагу на те, що враховуючи збройну агресію РФ, стрімко зростає ризик вчинення терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо в місцях великого скупчення громадян.

Тож вказані заходи проводяться для:

-    недопущення використання Лаври як осередку "русского мира";

-    перевірки даних про використання приміщень УПЦ для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо;

Окрім того, наголошується,що за безпосередньої участі представників церкви правоохоронці:

- проводять огляд території та приміщень Лаври для виявлення заборонених до обігу предметів;

- здійснюють перевірку осіб на території Лаври щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

СБУ також звертає увагу на те, що всі дії відбуваються в межах чинного законодавства.

В своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України, - йдеться в повідомленні.

Що відом про скандал навколо Києво-Печерської Лаври

На території Києво-Печерської Лаври під час дев’ятого місяця повномасштабної війни віряни молилися за Росію. За словами очільника СБУ Василя Малюка, усі наявні матеріали та докази вже взялася вивчати Служба безпеки України.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?