СБУ попередила потужний теракт у Запоріжжі - опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ попередила потужний теракт у Запоріжжі - опубліковано відео

СБУ попередила потужний теракт у Запоріжжі - опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Начальника Департаменту контррозвідки СБУ Олексій Петров повідомив, що Службі безпеки України вдалося попередити потужний теракт у Запоріжжі й затримати чоловіка, який заклав вибухівку у сміттєвий бак. Він розповів, що дані про передачу вибухового пристрою з Донецька надійшла до Центрального апарату служби – і група, сформована Іваном Бакановим, приїхала в Запоріжжя й відслідкувала зловмисника.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

"Особа намагалася закласти вибухівку у сміттєвий бак і активувати його шляхом надіслання телефонного дзвінка", – сказав на місці подій журналістам працівник СБУ.

Він також додав, що вибір місця був свідомий, але мотиви – таємниця слідства. На щастя, чоловіка вдалося затримати.

"Вибухівку дезактивували таємно від об’єкта спостереження. Він не знав, що вона не працює. Після намагання встановити нам необхідно було провести аудіо-, відео-, фотофіксацію щодо закладання вибухівки біля цього майданчика. Після того, як він вийшов за межу й намагався активувати, поїхав до готелю в Запоріжжі, подивився новини – не побачивши інформації про надзвичайні події, повернувся до місця закладання вибухівки. Тоді затримали, ми його вели з самого початку заїзду в Україну", – додав він.

В СБУ також повідомили й інші подробиці.

"Достатньо потужна вибухівка… Еквівалент за потужністю – 1,3-1,4 ТНТ (тринітротолуолу – ред.). Зона ураження близько 1,5 кілограма – близько 10 метрів. Поставити саме на магніти у сміттєвий бак – сміттєвий бак перетворюється на елемент ураження і це збільшує його (пристрою – ред.) потужність", – сказав Петров.

Слідчі дії щодо виконавця й організатора будуть тривати.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  працівникам СБУ вдалося затримати керівника агентурної мережі російської воєнної розвідки, який діяв на території Миколаївської області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?