СБУ провела спецоперацію проти скупників бурштину: з'явилося ефектне відео
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ провела спецоперацію проти скупників бурштину: з'явилося ефектне відео

СБУ провела спецоперацію проти скупників бурштину: з'явилося ефектне відео
Джерело:  online.ua

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та міліцією затримали на Рівненщині два угруповання скупників нелегально видобутого бурштину.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео СБУ в YouTube.


Першу групу з п’ятьох старателів співробітники спецслужби затримали в одному з рівненських кафе. Зловмисники підготували до продажу сто чотири кілограми "сонячного каміння", яке вони оцінили у понад сім мільйонів гривень. Серед них було виявлено кілька унікальних екземплярів великих фракцій вагою понад кілограм. Один з камінців "заважив" більш ніж на два кілограми.


Слідчими СБ України відкрито кримінальне провадження за ст. 198 Кримінального кодексу України.


Ввечері того ж дня співробітники СБУ при в’їзді до міста Костопіль зупинили мікроавтобус з чотирма мешканцями Сарненського району Рівненщини. Під час огляду авто правоохоронці виявили одинадцять кілограмів бурштину. Каміння вартістю щонайменше у півмільйона гривень ділки везли на продаж.


За обома фактами тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності організаторів незаконного видобутку і збуту бурштину.



Нагадаємо,  Служба безпеки України спільно з прокуратурою затримала на хабарі заступника начальника одного з відділів Головного управління Державної фіскальної служби України в м.Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?