СБУ розкрила дані про російських артистів, заборонених в Україні: з'явився документ
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ розкрила дані про російських артистів, заборонених в Україні: з'явився документ

СБУ розкрила дані про російських артистів, заборонених в Україні: з'явився документ
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну 140 російським діячам культури, в тому числі 50 з них - з 3 грудня 2015 року.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Ольги Червакової, яка опублікувала заяву СБУ.


У документі вказується кількість російських артистів, яким заборонили в'їзд в Україну в зв'язку з антиукраїнською пропагандою.


"За результатами перевірки було виявлено ряд осіб, діяльність або висловлювання яких суперечили інтересам забезпечення безпеки нашої держави, в зв'язку з чим було прийнято рішення про заборону їм в'їзду на територію України", - сказано в заяві СБУ.


При цьому імена російських артистів, яким заборонений в'їзд в Україну, не вказується.


Читайте також: Російський актор-путінець потрапив в "чорний список" в країні ЄС


За словами народного депутата, активісти руху "Відсіч" стверджують, що направили в СБУ подібний запит ще рік тому, проте на їх звернення ніхто не відреагував.


Тому, як підкреслює Червакова, 12 жовтня вона відправила депутатське звернення на ім'я голови СБУ Василя Грицака.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Служба безпеки України на п'ять років заборонила в'їзд в країну російській співачці Наташі Корольовій, яка підтримала анексію Криму.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?