СБУ розкрила подробиці створення дронів "Морський малюк" після атаки на Кримський міст
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ розкрила подробиці створення дронів "Морський малюк" після атаки на Кримський міст

СБУ розкрила подробиці створення дронів "Морський малюк" після атаки на Кримський міст
Джерело:  online.ua

За словами очільника СБУ Василя Малюка, виготовлення морських надводних дронів, які Україна успішно використовувала для атаки на Кримський міст та російські кораблі, відбувається на території країни на одному з підземних виробництв. 

Джерело:  СБУ

Що відомо про морські дрони "Морський малюк"

Наразі в процесі розробки і реалізації в нас дуже багато різних цікавих операцій, зокрема в акваторії Чорного моря. Обіцяю вам, це буде сюрпризом, особливо для наших ворогів, - розповів Василь Малюк.

Він також звернув увагу на те, що морські надводні дрони, які успішно атакували Кримський міст, російський десантний корабель "Оленегорський горняк", а також танкер "SIG", є власною технічною розробкою СБУ.

За словами очільника відомства, над розробкою даних дронів і їх виготовленням працює команда СБУ. До проєкту також долучилися цивільні інженери та айтішники.

Що ще відомо про атаку українських дронів на Кримський міст

Що важливо розуміти, морські дрони, які пошкодили Кримський міст у липні 2023 року, були названі "SeaBaby" ("Морський малюк").

Окрім того, наголошується, що морські дрони були обладнані бойовою частиною 850 кг, а для враження десантного корабля і танкера було використано два окремі надводні дрони, в кожному з яких було по 450 кілограмів бойової частини.

Як стверджує Василь Малюк, західні партнери не беруть участі в проведенні даних спецоперацій, однак СБУ активно ділиться з ними своїм досвідом.

Ми підходимо виважено до кожної спецоперації на морі. По суті, сім раз відміряємо і один раз відрізаємо. Але робимо це швидко і мобільно. Жалимо ворога прямо в серце, - зазначає керівник Служби безпеки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?