СБУ викрила агента білоруської КДБ, що будував канал постачання зброї
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ викрила агента білоруської КДБ, що будував канал постачання зброї

СБУ викрила агента білоруської КДБ, що будував канал постачання зброї
Джерело:  online.ua

Політика білоруського режиму Олександра Лукашенка карколомно змінилася щодо України торік — диктатор почав відверто критикувати Київ без жодного підґрунтя звинуватив його у спробі агресії проти республіки. З того ж часу українська влада припускала загострення активності спецслужб з боку сусідньої держави. У середу, 24 березня. Служба безпеки звітувала про викриття особи, завербованої білоруським КДБ для підривної діяльності. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт силової структури.

За оприлюдненими даними, агент діяв на території Волинської області.

“Встановлено, що він був завербований КДБ РБ та цілеспрямовано маршрутувався на територію нашої держави для виконання розвідувальних завдань та організації іншої протиправної діяльності.Задокументовано, що співробітники іноземної спецслужби відпрацювали агенту завдання щодо збору актуальної інформації про ситуацію у прикордонні”, - наголосили в СБУ.

Також агент намагався з’ясувати:

  • стан захищеності українського кордону;

  • порядок охорони прикордонних ділянок;

  • технічне оснащення, кількість задіяного особового складу Державної прикордонної служби;

  • характеристику чи компромат безпосередньо на прикордонників і митників.

Для виконання завдань шпигун передбачав залучити військовослужбовців ДПС до “конфіденційного співробітництва”.

“Окрім отримання розвідувальної інформації, куратори вимагали від агента налагодити канали переправлення зброї та товарів подвійного призначення через державний кордон. Отримані контррозвідкою СБУ дані свідчать про те, що ця діяльність серед іншого мала на меті організацію провокацій та створення інформаційних приводів для звинувачень України у нібито постачанні зброї для дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Республіці Білорусь”, - резюмували у спецслужбі.

Наразі затриманому оголосили про підозру за ч.1. ст.114 ККУ про шпигунство. Слідчі дії тривають.

Як повідомляв ONLINE.UA, в СБУ нещодавно заблокували потужну атаку на захищені бази даних вищих органів державної влади. Проводили її, за даними спецслужби, фахівці хакерського угрупування Armageddon, яке контролює ФСБ РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?