СБУ викрила агента Кремля при крадіжці секретних даних про ЗСУ
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ викрила агента Кремля при крадіжці секретних даних про ЗСУ

СБУ викрила агента Кремля при крадіжці секретних даних про ЗСУ
Джерело:  online.ua

Представники контррозвідки Служби безпеки України викрили агента, завербованого російськими спецслужбами для передачі секретної інформації. Громадянин комунікував з ФСБ РФ та намагався надати їх відомості про розробку, що спрямована на ураження безпілотників. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс генпрокурора та СБУ.

За оприлюдненими даними, затриманому мешканцю Миколаєва повідомили про підозру в скоєнні державної зради — за ч. 1 ст. 111 ККУ. Кремлівські куратори доручили йому таємне завдання зі збору даних про новітню військову техніку та програму розробок з використання БПЛА.

“Завербований громадянин упродовж січня-лютого 2021 року домовився про передачу таємних матеріалів з одним із керівників наукових інститутів м. Харкова, що займається розробками з обмеженим доступом у сфері безпеки та оборони України. За грошову винагороду у розмірі 10 тис. доларів США він запропонував керівнику інституту надати таємну програму розробки приладів для ураження безпілотних літальних апаратів”, - пояснили інцидент в ОГПУ.

Спецслужби затримали підозрюваного на залізничному вокзалі Харкова, коли той намагався передати грошову винагороду в 500 доларів та отримати за неї наведені матеріали. Затримання проводили слідчі Головного управління СБУ на Донеччині та Луганщині разом з Департаментом контррозвідки.

“На даний час проводяться невідкладні слідчі дії, вживаються заходи щодо встановлення всіх обставин злочину. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, - зауважили в Офісі генпрокурора.

СБУ своєю чергою оприлюднила відеоматеріали щодо затримання завербованого шпигуна.

Як повідомляв ONLINE.UA, 1 лютого офіційно стало відомо, що кіберексперти Служби безпеки України викрили масштабну агентурну мережу, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю на замовлення спецслужб Російської Федерації. Під час довготривалої спецоперації оперативникам СБУ вдалося з’ясувати, що агентурна мережа створена так званим 85 Головним центром спеціальної служби Головного управління Генерального Штабу Збройних Сил РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?