СБУ виявила ще одного агента Кремля в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ виявила ще одного агента Кремля в Україні

СБУ виявила ще одного агента Кремля в Україні

Служба безпеки України викрила у Запоріжжі інформатора російських спецслужб. Ним виявився колишній співробітник МВС, який регулярно відвідував анексований Крим. Як з’ясувалось, він проводив розвідувальну діяльність в Україні за завданням ФСБ Росії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.

В ході оперативних заходів було встановлено, що мешканець Запоріжжя, колишній працівник органів внутрішніх справ України, перебуваючи в Криму був завербований співробітником ФСБ.

«За завданням свого куратора агент через особисті зв’язки збирав розвідувальні відомості про суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію у Запоріжжі», – йдеться у повідомленні СБУ.

Отриману інформацію він передавав представнику російської спецслужби під час чергового відвідування Криму під приводом нібито вирішення сімейних питань.

У Службі безпеки зазначили, що у справі затриманого інформатора тривають слідчо-оперативні дії.

Українські контррозвідники також повідомили, що згідно з ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України особи, які добровільно повідомили органам державної влади про своє вербування та отримане завдання від іноземних спецслужб, звільняються від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, що днями секретар РНБО Олексанрд Данилюк розповів, як буде реформована СБУ та «Укроборонпром».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?