СБУ влаштувала обшуки в офісах громадського руху Медведчука
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ влаштувала обшуки в офісах громадського руху Медведчука

СБУ влаштувала обшуки в офісах громадського руху Медведчука
Джерело:  online.ua

25 березня офіційно стало відомо, що Служба безпеки України організувала обшуки в офісах всеукраїнського громадського руху "Український вибір-Право народу", лідером якого є кум глави Кремля Володимира Путіна та проросійський політик Віктор Медведчук. Варто звернути увагу на те, що до 2016 року ця організація була відома, як "Український вибір". Згідно з останніми даними, наразі слідчі дії проходять в Києві та Дніпрі, інформує ONLINE.UA з посиланням на пресцентр  СБУ.

Працівники СБУ розповідають, що під час окупації Криму центральний офіс громадського руху Медведчука координував дії кримських осередків, представники яких активно пропагували входження півострову до складу РФ. Окрім того, вони також брали участь в організації та проведенні незаконних референдуму та виборів до так званих "законодавчих органів Республіки Крим", Держдуми РФ та президента.

На переконання представників СБУ, керівництво "Українського вибору-Право народу", яке знаходиться у Києві, продовжує координувати діяльність її членів в АР Крим, попри спроби публічно відмежуватися від незаконних дій своїх колег на півострові. Клопотання погодила глава ОГП Ірина Венедіктова, підписав його її заступник Гюндуз Мамедов.

"Встановлено, що учасники ГО «Всеукраїнський громадський рух «Український вибір» під час анексії півострова та у подальшому активно підтримували окупаційні органи влади. Вони стали представниками незаконних виборчих комісій і дільниць, брали участь у діяльності незаконного збройного формування «Самооборона Криму». Учасники НЗФ здійснювали незаконне переслідування українських активістів, захоплення адміністративних будівель органів влади України", - повідомляє СБУ.

За словами представників спецслужби, організатори ГО імітували ліквідацію 210 осередків, які знаходились на півострові, однак жодних документів до Мінюсту України не подали. Саме це дало можливість організації продовжувати проводити у Криму діяльність на шкоду державній безпеці України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в мережі з’явилося  нове відео про палац Медведчука в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?