СБУ взялося за компанію одного з головних олігархів
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ взялося за компанію одного з головних олігархів

СБУ взялося за компанію одного з головних олігархів

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) спільно зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (САП) проводять обшук офісних приміщень підконтрольної бізнесмену Ігорю Коломойському авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".
Про це заявила прес-секретар НАБУ Дарина Манжура, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
Обшуки проходять в рамках досудового розслідування у справі про зловживання службовим становищем з боку посадових осіб Державної авіаційної служби, що спричинило за собою тяжкі наслідки для державних інтересів.
Згідно з інформацією, метою обшуку є вилучення документів, що підтверджують факти заборгованості МАУ перед державою в розмірі близько 150 млн грн за період з січня 2014 по грудень 2015 року. Ці кошти авіакомпанія повинна сплатити за перевезення пасажирів і вантажів до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях.
У процесі попереднього розслідування встановлено, що посадовими особами Державної авіаційної служби України створювалися умови для несплати таких зборів і не вживалися заходи для погашення зазначеної заборгованості. "Авіакомпанія відмовилася добровільно надати документи на вимогу НАБУ. Відповідно, в установленому законом порядку детективами НАБУ і прокурорами САП було отримано постанову суду на проведення обшуку. Досудове розслідування триває", - відзначили в НАБУ.
У той же час, відповідно до джерел Української правди, НАБУ розслідує провадження, передане з ГПУ, стосовно колишнього керівника Державної авіаційної служби Дениса Антонюка за підозрою в зловживанні службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди в інтересах МАУ, що спричинило збитки для іншого авіаперевізника. Матеріали провадження готуються до передачі в суд.
Як повідомляв ONLINE.UA, НАБУ підозрює посадових осіб Нацбанку в незаконному виділенні в 2014-2015 роках рефінансування семи банкам, що призвело до розтрати 12 млрд грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?