СБУ заарештувала колаборанта за допомогу створення "філії"російської ФСБ у Херсоні
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ заарештувала колаборанта за допомогу створення "філії"російської ФСБ у Херсоні

СБУ заарештувала колаборанта за допомогу створення "філії"російської ФСБ у Херсоні
Джерело:  online.ua

Працівники СБУ в Херсоні затримали ще одного ворожого поплічника, який під час окупації міста допомагав співробітникам російської ФСБ налагоджувати діяльність «місцевого» підрозділу.

Джерело: Служба безпеки України

СБУ затримала ще одного колаборанта

Цей окупаційний орган під назвою «государственная служба безопасности» мав виконувати завдання москви щодо придушення руху опору та поширення кремлівського режиму на території регіону, – зазначає СБУ.

Також колаборант займався формуванням агентурного апарату російської спецслужби, підшукував «однодумців», із якими повинен був проводити розвідувально-підривну діяльність у північній Україні.

За інформацією СБУ, фігурант справи виявився колишнім правоохоронцем Херсону, який пішов у відставку ще 2010 році.

У поле зору ФСБ він потрапив перед початком повномасштабного вторгнення. Тоді ворог запросив його допомогти у зборі інформації про суспільно-політичну обстановку в Херсоні. Під час тимчасової окупації обласного центру на поплічника загарбників вийшов його російський куратор, з яким він потім координував свої злочинні дії. В обмін на співпрацю агресор пообіцяв зловмиснику керівну «посаду» у псевдооргані окупантів, – наголошує пресслужба СБУ.

Як додали правоохоронці, після деокупації Херсону поплічник росіян намагався «залягти на дно» для уникнення правосуддя.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за вчинення злочину, а суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?