СБУ заарештувала рекордну партію героїну, який намагалися вивезти в ЄС
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ заарештувала рекордну партію героїну, який намагалися вивезти в ЄС

СБУ заарештувала рекордну партію героїну, який намагалися вивезти в ЄС
Джерело:  online.ua

Силовики Служби безпеки України заблокували перевезення до країн Євросоюзу рекордної партії героїну. Відповідні заходи стали багатокроковою операцією, спрямованою проти міжнародного злочинного угрупування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на представництво спецслужби.

Згідно з офіційними даними, героїн ввезли до України на судні, воно прибуло до Одеського морського торгівельного порту у грудні. Наркотичну партію контрабандисти сховали у контейнері серед транспортованої їжі.

"За результатами проведених заходів оперативники спецслужби затримали трьох іноземців у Львові, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу, під час фасування наркотиків в орендованих складських приміщеннях. Надалі наркоділки планували переправити героїн до Євросоюзу нібито під виглядом дипломатичного вантажу. Цього ж дня в обласному центрі було затримано громадянина Туреччини – одного з організаторів наркотрафіку", - зауважили в СБУ.

Також відомо про вилучення 1 035 кілограмів героїну, який підготували для подальшого транспортування.

"Вартість вилучених наркотиків за цінами чорного ринку становить понад 2,3 мільярди гривень. Додатково проводяться обшуки у місцях тимчасового проживання фігурантів. У межах кримінального проводження, розпочатого за ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх учасників, задіяних у наркобізнесі", - додали силовики.

Спецоперацію проводили оперативники та слідчі, а процесуальне керівництво забезпечила Львівська обласна прокуратура за сприянням Державної митної служби.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Львові Служба безпеки України заблокувала незаконну діяльність одного із найбільших конвертаційних центрів у нашій країні. Вказано, що під час досудового розслідування оперативники спецслужби встановили, що організували конвертаційний центр двоє львівських бізнесменів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?