СБУ заблокувала українське підприємство за підтримку "ЛНР"
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ заблокувала українське підприємство за підтримку "ЛНР"

СБУ заблокувала українське підприємство за підтримку "ЛНР"
Джерело:  online.ua

Працівники української Служби Безпеки під час одного з рейдів викрили підприємство, яке займалось фінансуванням бойовиків так званої "ЛНР". У подальшому воно було заблоковане.

Джерело: пресслужба СБУ.

Підприємство займалося незаконною торгівлею продуктами харчування. Від протиправної діяльності «бюджет республіки» отримав майже 19 млн рублів.

Згідно з результатами розслідування слідчих, організаторами схеми були власники підприємства харчової промисловості, яке розташоване в Луганську. У 2015 році його перереєстрували у "ЛНР" і почали працювати на користь окупантів.

“Завод припинив свою роботу з початком окупації. Для відновлення виробництва зловмисники завозили обладнання і харчові інгредієнти з неокупованої частини України. Для цього вони необхідні товари постачали з підконтрольної Україні території начебто покупцям у Прибалтиці, які у свою чергу перепродавали їх «партнерам» у Закавказзі. Готові продукти харчування збувалися на території ОРДЛО та Росії” – зазначається у повідомленні відомства.

Оперативники та слідчі СБУ встановили, що завод діяв 2,5 роки. Серед фігурантів провадження є колишній «заступник міністра промисловості та торгівлі ЛНР», директор та двоє топменеджерів підприємства.
СБУ повідомила організаторам схеми про підозру за ч. 4 ст. 110−2 (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку встановленого Конституцією України, скоєного організованою групою осіб та у великому розмірі) КК України. Їх оголошено у розшук.

Бойовики "ЛНР" у Києві

Нагадаємо, нещодавно СБУ упіймала бойовика "ЛНР" у Києві при реєстрації переселенцем.
За оприлюдненими даними, бойовики так званої “ЛНР” відвідав Київську область для того, щоб зареєструватися у статусі внутрішнього переселенця — саме під час цього процесу його ідентифікували.

“Встановлено, що зловмисник перебував у складі «Народної міліції ЛНР» як старший стрілець. Також він обслуговував бойову техніку окупаційних військ”, — заявили силовики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?