СБУ затримала агента РФ: він працював в Адміністрації експрезидента
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала агента РФ: він працював в Адміністрації експрезидента

СБУ затримала агента РФ: він працював в Адміністрації експрезидента
Джерело:  online.ua

Контррозвідка СБУ затримала агента російських спецслужб, який працював у Адміністрації колишнього президента та інших держструктурах.

Джерело: СБУ

СБУ застримала агента РФ

Він зізнається, що з 2014 року працював на Головне управління Генштабу Збройних сил РФ. Був завербований після того, як утік з Донеччини до Білгорода, - повідомили в СБУ.

Російські куратори обрали йому псевдонім «Регін» і поставили завдання – здобути секретну інформацію державного рівня.

Для цього навіть допомагали робити кар’єру в українських органах влади. Зокрема, агент працював у суді, згодом в одному з Департаментів Адміністрації колишнього президента, а після того служив у війську.

Він також збирав компрометуючі дані про різних посадовців. А з початком широкомасштабного вторгнення в Україну – інформацію про силовиків, зброю та військову техніку.

У ході спецоперації співробітники Харківського управління СБУ перехопили канал зв’язку агента, встановили його місцезнаходження та зрештою схопили на Донеччині.

В СБУ зазначили, що агенту загрожує довічне позбавлення волі.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?