СБУ затримала антиукраїнських "інтернет-бійців": з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ затримала антиукраїнських "інтернет-бійців": з'явилося відео

СБУ затримала антиукраїнських "інтернет-бійців": з'явилося відео

Служба безпеки України за останні півтора місяці затримала десять адміністраторів антиукраїнських спільнот в соціальних мережах, яких координували російські спецслужби.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
За інформацією СБУ, антиукраїнські і псевдорадікальні спільноти підтримували жителі Київської, Харківської, Дніпропетровської, Чернігівської, Закарпатської та Луганської областей.
"За вказівкою кураторів і матеріальну винагороду вони переважно наповнювали ресурси у російських соцмережах. Адміністратори викладали отримані з Росії матеріали з закликами до антиконституційного усунення чинної влади, про зміну меж України, проведення різних протестних акцій, у тому числі з використанням масових заворушень", - сказано в повідомленні.
Читайте також: Поїздка українських політиків до окупованого Крим: з'явилася реакція СБУ
Під час обшуків у адміністраторів антиукраїнських спільнот правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку з доказами отримання антиукраїнських матеріалів від російських спецслужб.
Правоохоронці відкрили ряд кримінальних проваджень. В їх рамках трьом зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених статтями 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу чи на захоплення державної влади) і 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.
Досудове слідство триває.


Як повідомляв ONLINE.UA,  у Службі безпеки України спростували заяву росЗМІ, що нібито російська делегація отримала офіційне підтвердження про те, що представниці РФ на пісенному конкурсі Євробачення-2017 Юлії Самойловій не заборонять в'їзд до Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?