СБУ затримала бойовика ДНР, який пішов контрактником у лави ЗСУ
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ затримала бойовика ДНР, який пішов контрактником у лави ЗСУ

СБУ затримала бойовика ДНР, який пішов контрактником у лави ЗСУ

У Донецькій області співробітники Служби безпеки України затримали контрактника Збройних сил, який раніше воював на боці терористів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт СБУ.

За даними спецслужби, військовий мав бойовий досвід, отриманий під час служби в Афганістані.

Боєць прийшов до лав ДНР у липні 2014 року під впливом проросійської пропаганди і брав участь у бойових діях поблизу Сніжного, Дмитрівки та Іловайська у якості артилериста.

Читайте також: Українці, будьте уважні: СБУ показала яскравий соціальний ролик

У серпні 2014 року був поранений, після одужання повернувся до угруповання, пройшов навчання під керівництвом російських військових на прізвиська "Терек" та "Урал", воював під Дебальцево.

Навесні 2015 року терорист розчарувався у ідеях "Новоросії" та виїхав до Росії, де проживає його сестра і скористався посвідченням учасника так званого "ополчення ДНР" за підписом терориста Стрєлкова.

Через скрутне фінансове становище навесні 2016 року бойовик вирішив повернутися на Батьківщину та вступити до лав Збройних сил України у якості контрактника. Його було направлено до одного з підрозділів, що бере участь у проведенні АТО, де він і був затриманий співробітниками СБУ.

Відкрито кримінальне провадження, затриманому повідомлено про підозру.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше СБУ повідомила про затримання військового, який дезертирував з лав Збройних сил і воював проти українців у лавах бойовиків на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?