СБУ затримала декана Донбаського університету, який отримав майже 100 тис. грн хабарів
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ затримала декана Донбаського університету, який отримав майже 100 тис. грн хабарів

СБУ
СБУ затримала декана Донбаського університету, який отримав майже 100 тис. грн хабарів

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою спіймали декана одного з факультетів Донбаського державного технічного університету на систематичному вимаганні хабарів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на СБУ.

Правоохоронці задокументували понад тридцять фактів отримання посадовцем грошей від студентів за «вирішення питань» щодо здачі іспитів, заліків та призначення підвищеної стипендії.

Оперативники спецслужби також встановили, що декан закривав сесії студентам, які проживають у так званих ДНР/ЛНР і не відвідували університет. Після тимчасової окупації Алчевська вищий навчальний заклад переїхав до Лисичанська.

Читайте також: В СБУ прокоментували причетність "Хмурого" до збиття Boeing MH17

Правоохоронці затримали декана у службовому кабінеті після перерахування на його банківську картку грошей від студента за сприяння в успішній здачі іспитів. Загалом правоохоронці зафіксували отримання чиновником майже ста тисяч гривень хабарів.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Оперативно-слідчі дії тривають.

Як повідомляв ONLINE.UA, СБУ відкрила кримінальне провадження через так званий "ІІІ Міжнародний економічний форум" в Ялті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?