СБУ затримала екс-бойовика ДНР, який шпигував для спецслужб Росії: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ затримала екс-бойовика ДНР, який шпигував для спецслужб Росії: з'явилося відео

СБУ затримала екс-бойовика ДНР, який шпигував для спецслужб Росії: з'явилося відео

Служба безпеки України спільно з Нацполіцією затримала в районі проведення АТО на Донбасі колишнього бойовика ДНР, який шпигував на користь російських спецслужб.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
"Уродженець Донбасу в 2014 році приєднався до одного з бандформувань терористів. Згодом, побоюючись відповідальності за свою протиправну діяльність, він виїхав до Росії, де отримав російське громадянство за спрощеною процедурою", - йдеться в повідомленні.
Читайте також: СБУ затримала прихильника "руського миру", який організував у Харкові нелегальне виробництво зброї
Відзначається, що не зумівши за станом здоров'я влаштуватися контрактником в російській армії, він в 2017 році повернувся на тимчасово окуповані території. Тут він намагався приєднатися до бойовиків ДНР, проте отримав від російських спецслужб більш вигідну пропозицію - за «непогані» гроші шпигувати проти України.
Співробітники СБУ затримали бойовика-шпигуна, коли той прибув до Торецька Донецької області із завданням збирати інформацію, яка повинна нашкодити силам АТО. Вирішується питання про відкриття поліцією кримінального провадження за ст. 256 і 260 Кримінального кодексу України.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Служба безпеки України почала перевірку інформації про передачу російським режисером Володимиром Меньшовим мільйона рублів так званої ДНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?