СБУ затримала хакерів, які "прошивали" телевізори для перегляду заборонених каналів
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ затримала хакерів, які "прошивали" телевізори для перегляду заборонених каналів

СБУ затримала хакерів, які "прошивали" телевізори для перегляду заборонених каналів
Джерело:  online.ua

У Харкові співробітники спецслужби припинили розповсюдження програмного забезпечення для перегляду заборонених телеканалів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ у Facebook.

"Оперативники встановили, що менеджмент однієї з розгалужених оптово-роздрібних мереж, яка реалізує побутову електротехніку, організував встановлення додаткового програмного забезпечення на SMART-телевізори. За додаткову плату покупцям пропонували "перепрошити" телевізор, щоб отримати можливість вільно переглядати телевізійні пропагандистські канали країни-агресора, заборонені Нацрадою через загрозу національній безпеці", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вартість такої послуги становила 1900 гривень.

Читайте також: СБУ зірвала нову російську провокацію: опубліковано відео

Правоохоронці зʼясували, що розробили програмне забезпечення вітчизняні ІТ-спеціалісти, які також займалися адмініструванням інтернет-ресурсів для технічної підтримки трансляції заборонених каналів.

Співробітники СБУ провели низку обшуків у магазинах торговельної мережі в Харкові та за місцями мешкання фігурантів справи. Правоохоронці виявили бухгалтерську та іншу документацію, яка доводить реалізацію нелегального програмного забезпечення. Доступ до серверного обладнання, яке знаходиться у Києві, заблоковано.

Наразі кримінальне провадження здійснюється за ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України). Вирішується питання щодо кваліфікації дій зловмисників за іншими статтями.

Як повідомляв ONLINE.UA, співробітники СБУ перекрили потужний нелегальний канал поставок продуктів харчування та товарів першої необхідності бойовикам так званої ДНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?