СБУ затримала коригувальника удару РФ по кафе у Краматорську
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала коригувальника удару РФ по кафе у Краматорську

СБУ затримала коригувальника удару РФ по кафе у Краматорську
Джерело:  online.ua

У СБУ повідомили, що «по гарячих слідах» затримали російського агента, який скоригував російський ракетний удар по кафе у центрі Краматорська 27 червня, внаслідок якого загинуло щонайменше 10 людей.

Джерело: СБУ

СБУ затримала у Краматорську агента РФ

Затриманим коригувальником удару по Краматорську виявився «розконсервований» агент головного управління генштабу ЗС РФ (більш відомого як ГРУ).

Правоохоронці повідомляють, що 27 червня він отримав завдання з’ясувати, чи працює кафе і зафіксувати наявність там відвідувачів.

Для виконання ворожої вказівки агент гру здійснив приховану відеозйомку закладу і припаркованих поруч автомобілів. Після цього фігурант переслав відзнятий файл російській воєнній розвідці, - йдеться у повідомленні.

Після отримання інформації, окупанти здійснили вогневе ураження кафе, в якому перебували люди.

Ким виявився коригувальником вогню по Краматорську

За словами СБУ, ворожим агентом є мешканець Краматорська, працівник місцевого газотранспортного підприємства.

Раніше його дистанційно завербувало російське ГРУ, а під час повномасштабного вторгнення «активували» і визначили завдання зі збору розвідданих про місця базування та переміщення Сил оборони у Слов’янську і Краматорську.

Правоохоронці повідомляють, що він також мав передавати локації місцевої критичної інфраструктури та об’єктів з масовим скупченням цивільного населення.

Внаслідок російської атаки по Краматорську загинуло щонайменше 10 людей, серед них – 3 дітей. 60 осіб отримали поранення різного ступеню важкості.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?