СБУ затримала ще одного агента ФСБ РФ - усі подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала ще одного агента ФСБ РФ - усі подробиці

СБУ затримала ще одного агента ФСБ РФ - усі подробиці
Джерело:  online.ua

16 квітня контррозвідники Служби безпеки повідомили про оперативне затримання у Києві фігуранта справи генерала-зрадника Валерія Шайтанова, колишнього співробітника Центру спецоперацій "А" СБУ, який також підтримував контакти з полковником ФСБ РФ Єгоровим. Вказано, що в ході проведення обшуків за місцем проживання фігуранта співробітники СБУ виявили великий арсенал вогнепальної зброї і боєприпасів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

СБУ вдалося зразу ж вилучити ручний протитанковий гранатомет РПГ-26, підствольний гранатомет та 2 гранати до нього, пістолет STEYR 1914 з глушником, гвинтівку типу карабін, рушницю Mauser-Werks, саморобну гвинтівку з глушником, 3 гранати РГД-5 та запали до них, схожий на пластид матеріал, 12 капсулів-детонаторів та понад 9 тисяч набоїв різного калібру.

"Вилучені зразки озброєння та боєприпасів долучено до кримінального провадження як докази та направлено на експертизу. Наразі фігуранту провадження повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання затриманому міри запобіжного заходу", - зазначають в СБУ.

Окрім того, вказано, що наразі з’ясовуються усі обставини та характер зв’язків підозрюваного з ФСБ РФ. Представники СБУ наголошують, що станом на 16 квітня фігуранту провадження повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 263.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, СБУ заявила про викриття високопоставленого агента ФСБ РФ у вищих ешелонах влади з погонами генерал-майора СБУ. Окрім того, глава відомства зазначив, що була проведена складна, тривала, багаторівнева спецоперація.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?