СБУ затримала угруповання "чорних трансплантологів": опубліковані фото
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ затримала угруповання "чорних трансплантологів": опубліковані фото

СБУ затримала угруповання "чорних трансплантологів": опубліковані фото

У Києві співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією затримали учасників транснаціонального угруповання, котре займалося нелегальною торгівлею внутрішніми органами.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр СБУ.
За даними спецслужби, зловмисники з України та кількох інших країн шукали малозабезпечених людей і пропонували їм продати нирку.
"Ділки платили донорам від 13 до 15 тисяч доларів США, самі отримували від 80 до 100 тисяч з клієнта", - йдеться в повідомленні.
Читайте також: В поліції розповіли поодробиці нічного вибуху у центрі Києва
При цьому, для прикриття свого нелегального бізнесу, злочинці створили комерційну структуру, яка нібито пропонувала послуги лікувального туризму.
За даними СБУ, отримавши згоду донора, його переправляли за кордон для проведення хірургічної операції.
За інформацією спецслужби, щомісяця за кордон на операцію виїжджали 4-5 українців.
В рамках кримінального провадження затримано шість учасників угруповання, їм загрожує до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше стали відомі деталі стрілянини в центрі Києва, яка, за даними ЗМІ, відбулася за участі СБУ.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?